Magnus Ek bäst enligt kockeliten
När Sveriges främsta kockar får utse sin bästa kollega är det Oaxen-krögaren
Magnus Ek de placerar i topp. Han tar därmed klivet upp från andra platsen och
petar ner Mathias Dahlgren.
Håkan Thörnström (Thörnströms Kök), Klas Lindberg (K/L Mat & Vin), Tomas
Diedrichsen (Årets Kock 2011/Ulfsunda slott), Stefan Ekengren (Thoresta
herrgård), och Andreas Dahlberg (Bastard) är nya namn på listan. Kockeliten anser även att Markus Aujalay är Sveriges bästa
tv-kock och att Christofer Ekman är den kockdoldis som förtjänar mer
uppmärksamhet.
Kockarnas Kock 2011:
1. (2) Magnus Ek, Oaxen, Hölö
2. (1) Mathias Dahlgren, Matsalen/Matbaren, Stockholm
3. (20) Tommy Myllymäki, Julita Värdshus m.fl., Jönköping
4. (3) Björn Frantzén, Frantzén/Lindeberg, Stockholm
5. (15) Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Åre
6. (7) Sayan Isaksson, Esperanto/Råkultur, Stockholm
7. (7) Fredrik Andersson, Mistral, Stockholm
8. (10) Johan Jureskog, Rolfs Kök/AG, Stockholm
9. (15) Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm
10. (15) Paul Svensson, frilans, Stockholm
11. (15) Stefano Catenacci, Operakällaren/Caina, Stockholm
12. (NY)Håkan Thörnström, Thörnströms Kök, Göteborg
13. (7) Melker Andersson, Grupp F12, Stockholm
14. (4) Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Älvsjö
15. (NY) Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten
16. (NY) Tomas Diedrichsen, Årets Kock 2011, Ulfsunda slott, Bromma
17. (NY) Stefan Ekengren, Thoresta herrgård, Bro
18. (NY) Andreas Dahlberg, Bastard Malmö
19. (10) Gustav Trägårdh, Sjömagasinet, Göteborg
20. (10) Stefan Karlsson, Fond, Göteborg