23948sdkhjf

Ökade 28 procent på ekologiskt

Förra året ökade Servera försäljningen av ekologiska livsmedel till storköken med 28 procent. Största ökningen hittills.

Servera har cirka 30 procent av försäljningen till offentlig sektor och restaurang/hotell. Ser man enbart till ekologiska livsmedel är andelen högre eller nästan hälften. - Vi har haft en fantastisk utveckling för ekologiska livsmedel under senare år, inte minst under 2010, då försäljningen ökade med 28 procent, säger Nils Berntsson som är inköpsdirektör hos Servera. Ökningen är ganska jämn sett över hela sortimentet, men mejeriprodukter går extra bra, så bra att mejerierna har svårt att leverera, säger Nils Berntsson. Den ekologiska andelen är nu uppe i 6,4 procent hos Servera, det kan jämföras med 2009 då andelen var fem procent. Nils Berntsson beräknar att den ekologiska livsmedelsförsäljningen hos Servera omsätter cirka 500 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063