Bröllopsmenyn på Operakällaren
Den 19 juni på Stockholms Slott serverades en fyrarätters
meny bestående av en förrätt med tre kalla delikatesser, två varmrätter och en somrig
dessert. Nu serveras menyn igen, denna gång för allmänheten under en
tidsbegränsad period, den 24 maj till den 9 juli, i Operakällarens Matsal. Priset är 1 300
kronor exklusive vin respektive 2 195 kr med vin.Menyn består av:Havskräfta från västkusten med sommartryffel och
tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall
grönärtsoppa med Kalix löjrom
Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från
Gotland samt nässel- och ramslökssås
Kalvytterfilé från Stenhammargård med rostad schalottenlökskrisp,
potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrine, timjankokta morötter i
vitkål och dragonsky
Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit chokladVinpaket:
Wittman Riesling Trocken 2009
Landmark Vineyards Overlook chardonnay 2007
Domaine de la Vougerie Vougeot Le Gras 2007
Huber Icewein 2009