23948sdkhjf

VM i BBQ

I slutet av maj avgörs VM i BBQ i Tyskland. Sverige ställer upp med ett lag bestående av kunniga grillkockar som ska utmana deltagare från såväl USA och Australien som övriga Europa.

Om man ska vinna VM iBBQ, räcker inte ett brinnande intresse utan det krävs expertis och erfarenhet för att locka fram en matupplevelse ur lågorna. Att Sverige har ett Grillandslag kanske inte är allmänt känt, men faktum är att vi som grillnation ligger långt framme. VM-brons i Jamaica 2003, EM-guld i Ungern 2003 och Nordiska mästare vid EM i Polen 2005 är några av meriterna. När BBQ-VM anordnas i Gronau i Tyskland 20-23 maj ställer Sverige upp med starkt lag bestående av lagledaren Ulrik Lindelöv samt Peter G Nilsson och Henrik Stensvad. För att göra det möjligt att delta och resa till Tyskland har landslaget sponsrats av flera företag. Bland sponsorerna finns AGA Gas. - Att grilla blir allt mer populärt bland matroade människor i Sverige, säger Peter Glandin på AGA Gas. Vi är stolta över våra duktiga grillare i landslaget och vill gärna stötta dem till flera framgångar i olika tävlingssammanhang. Bakom Grillandslaget står Svenska Grillfrämjandet vars uppgift är att sprida kunskap om grillning och främja matupplevelser vid grillen. När landslagets grillkockar tävlar i VM är det fem rätter som ska tillagas, baserade på revbensspjäll, kyckling, grisbog, oxbringa, färskost samt en dessert. För många svenskar handlar grillning fortfarande mest om varmkorv - det vill man gärna ändra på.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064