23948sdkhjf

Sverige deltar i BBQ-VM

Grillfrämjandet har tagit initiativet att samla tre välrenommerade grillkockar som bildar Svenska Grillandslaget, Sveriges lag till BBQ-VM i maj.

Helgen den 20-23 maj arrangerar Tyskland BBQ-VM i Gronau. USA


är det ledande landet när det gäller BBQ och har också ett eget VM. I år är det


första gången som bedömningskriterierna på VM är likadana, både i och utanför


USA. Sveriges meritlista från tidigare år är brons i VM på Jamaica 2003, guld i


EM i Ungern 2003 och nordiska mästare vid EM i Polen 2005. Då, som nu, är


lagledaren Ulrik Lindelöv. I Svenska Grillandslaget medverkar även Peter G


Nilsson och Henrik Stensvad. Alla tre är grillkockar.Lagen tillagar fem rätter: revbensspjäll med bröd, kyckling


med tomat, grisbog med majskolv, oxbringa med potatis, färskost och gräslök


samt dessert. Delsegrare kommer att utses men även vinnare av titeln World


Barbecue Champion 2011. Att grilla BBQ innebär att man grillar maten indirekt, alltså


inte direkt över glöden, och med lock över grillen. Temperaturen är lägre och


det tar längre tid men resultatet ska bli väldigt saftigt och gott. Smaken kan sättas


med spån, rubbing eller glaze.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078