23948sdkhjf

Max och Serrano fick Guldkossor

Serrano knep Guldkossan i kategorin Bästa Snabbmål och Max Hamburgare fick utmärkelsen Bästa Miljöarbete när Arla under torsdagskvällen arrangerade sin Guldko-gala. 

I går delade Arla ut Guldkor för tolfte gången, under festliga former på Grand


Hôtel i Stockholm. Syftet med


utmärkelsen är att lyfta fram goda förebilder för att inspirera och driva


utveckling.I kategorin Bästa Miljöarbete vann Max Hamburgare. Juryn


konstaterade att framgången har uppnåtts genom en stark övertygelse


och med mod att ifrågasätta den egna verksamheten. Motiveringen löd bland annat: ”Genom sitt miljö- och sociala ansvarstagande är man i dag ett


uppmärksammat föredöme vilket också skapar förväntningar om ett allt bredare


ekologiskt utbud.” I juryn ingick bland annat kocken Magnus Ek. De två andra


nominerade var Barista Fair Trade Coffee och Gullhedesskolans kök i Göteborg.I kategorin Bästa Snabbmål var det Serrano som vann i god


konkurrens av Rosalis Deli Drive och Ica To Go. Enligt juryn står Serrano för ett


nytänkande och kreativitet som tar snabbmålet till nya dimensioner; ”Med


långsiktighet och stort engagemang ger man gästen det lilla extra. Kvalitet och


ambition genomsyrar helheten där fräscha råvaror är självklarheter i


tillredningen. Det genomtänkta konceptet och den goda maten bidrar till en


garanterat positiv upplevelse.” I juryn ingick bland annat kocken Malin


Söderström.Bästa Matglädjebutik blev ICA Kvantum i Kungsbacka, som


deltog i tävlingen för andra gången. – Det är inte bara matglädje hos oss, utan också


livsglädje, berättade vinnarna. Juryn konstaterade bland annat att: ”Butiken attraherar breda kundgrupper


genom ett nutida sortiment, uppmärksamt bemötande samt en målmedveten satsning


på merförsäljning, matidéer och kunskaper runt om i hela butiken.” I juryn ingick kocken Fredrik Eriksson. De andra nominerade


var Urban Deli och ICA Stop i Täby.I kategorin Bästa Matglädjeskola var det Runstensskolan i


Haninge som kammade hem första priset. Enligt juryn föll valet på just denna


skola tack vare ”stort hjärta, gott hantverk och utpräglad känsla för att locka


och utmana unga smaklökar, lyckas köket skapa ett engagemang kring skolmåltiden


på både bredden och djupet.” – Det ska vara enkelt, gediget och lekfullt, kommenterade


vinnarna sitt framgångsrecept.I juryn ingick bland annat kocken Paul Svensson.I kategorinBästa Seniorservering vann Vänner till Pauvres


Honteux, Bromma. Enligt juryns motivering är”lyhördhet ett signum för denna


verksamhet. Kunskap, kvalitet, hängivenhet samt positivt engagemang


kännetecknar årets vinnare.”I juryn ingick kocken Marcus Aujalay.Mer information om vinnarna och utmärkelsen finns på ww.arla.se/guldko

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063