23948sdkhjf

Ny förhandlingschef på SHR

Pontus Sjöstrand har börjat sin tjänst som ny förhandlingschef på Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR.
Pontus Sjöstrand ersätter Susanne Svärd-Elfström, som tidigare under våren valt att gå vidare till Flygarbetsgivarna, där Pontus Sjöstrand tidigare jobbat som förhandlare. Pontus kommer närmast från tjänsten som förhandlingschef och ställföreträdande personaldirektör på stadsledningskontoret i Stockholms stad.

Pontus Sjöstrand, 47 år, kommer leda SHR:s avdelning Arbetsrätt & Förhandling som bistår SHR:s medlemmar i avtalsförhandlingar och arbetsrättlig rådgivning samt stöd i övriga arbetsgivarfrågor. Förhandlingsavdelningen ansvarar också för förhandlingarna av de åtta centrala kollektivavtalen däribland kollektivavtalet mellan SHR och HRF, även känd som Gröna Riksen.

- Jag är mycket inspirerad av den här nya utmaningen och ser fram emot att komma igång med arbetet, säger Pontus Sjöstrand. Det här är en mycket spännande och viktig bransch och vi har en intressant period framför oss med kommande avtalsrörelse som inleds redan under hösten även om SHR:s avtal går ut under maj 2012.

- Med Pontus får vi en synnerligen erfaren förhandlingschef både från de offentliga och från de privata sektorerna. Hans gedigna kompetens och bredd som även innefattar uppdrag i Arbetsdomstolen kommer att förstärka vår service till medlemsföretagen men även att bidra till en fördjupad dialog med våra fackliga parter, säger Eva Östling Ollén, vd för SHR.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.283