23948sdkhjf

Matens nya högborg

Våren 2012 slås portarna upp för MOOD Stockholm där tre krögare har valt att skriva hyresavtal för att utveckla sina respektive verksamheter. De tre är Melker Andersson, Henrik Norström och Kristofer Sandström.
Det blir B.A.R/LUX, F12 Gruppen och Vassa Eggen dom etablerar sig som krögare i nya MOOD Stockholm. I kvarteret mellan Regeringsgatan och Norrlandsgatan håller AMF Fastigheter på att skapa en ny form av mötesplats för den urbana konsumenten, kallat MOOD Stockholm.
På fyra våningsplan kommer butiker, restauranger och ett nytänkande serviceutbud att ta plats. Nu står det klart att restauratörerna är bland de bästa som Sverige kan erbjuda. B.A.R/LUX, F12 Gruppen och Vassa Eggen har i dagarna signat som hyresgäster. Ingen av de tre restauratörerna vill dock ännu avslöja vilket koncept de tänker sig arbeta utifrån.

- Det känns väldigt spännande att få vara med och utveckla Stockholms kanske hetaste cityläge just nu. Kring det nya kvarteret håller en hel stadsdel i internationell klass på att växa fram. Samtidigt finns det väldigt få restauranger som håller tillräckligt hög kvalitet i
närområdet vilket vi ser som en stor potential, säger B.A.R/LUX kreativa ledare, Henrik Norström.

- Konceptet är inte satt ännu, vi visste bara att detta är helt rätt ställe att etablera sig på. Området är stekhett, mängder av kontor och en stor ström av människor som passerar varje dag gör det till ett drömläge, säger Melker Andersson, F12 Gruppen.

- Vi har under en tid letat lokal i det här området för ett nytt koncept som saknats i Stockholm. När den här lokalen dök upp i det här spännande huset, var det självklart att vi skulle etablera vår nya krog här. Perfekt läge och perfekt lokal, säger Kristofer Sandström, Vassa Eggen.

Fakta om restauratörerna:
Bakom B.A.R/LUX återfinns de prisbelönta kockarna och gastronomiska visionärerna Henrik
Norström med fru Lotta, Peter Johansson med fru Annette samt Daniel Frick. Kvintetten driver också
Blasieholmens Akvarium och restaurang, B.A.R.
F12 Gruppen med Melker Andersson och Danyel Couet driver idag sex restauranger i Stockholms innerstad: Smak på Restaurangen, Grill, Fredsgatan 12, Kungsholmen, Fyran, Brasserie Le Rouge samt Orangeriet Bar & Café. Tillsammans med kocken Markus Aujalay innehar Melker även restaurang Fjällpuben i Åre. Melker och Danyel kommer under våren och sommaren 2012 även att öppna Villa Godthem och en restaurang i hotellet Edenpark, Elite Hotel som öppnar på Sturegatan i augusti.
Vassa Eggen Steak House ägs och drivs av Kristofer Sandström och Christian Olsson. Förutom restaurang Vassa Eggen Steak House i Stockholm driver de Albert och Jack’s med fyra enheter i Stockholm. Albert och Jack ´s är en New York-inspirerad deli med eget surdegsbageri. De har även skapat Café Rasoir i Malmö och Park Aveny Café i Göteborg.

Korta fakta om projektet
MOOD Stockholm slår upp sina portar våren 2012. Ansvariga för retaildelens inredning och arkitektur är Koncept, som tidigare utvecklat bland annat Story Hotel, Acnes butiker och Bianchi Café & Cycles. Butiksyta: 10 400 kvm. Innergårdar: 450 kvm. Planerat antal butiker: ca 60.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078