23948sdkhjf

Electrolux Cube, mobil restaurangupplevelse

Två stycken Electrolux Cube-restauranger, The Cube, kommer att resa runt i Europa, närmare bestämt till Sverige, Belgien, Ryssland, Schweiz och Italien. På varje plats kommer de att erbjuda matupplevelser för upp till 18 gäster per sittning. Den halvgenomskinliga byggnaden kommer att finnas på plats i tre månader på varje ställe.
Placeringen av Electrolux Cube är en viktig del av upplevelsen. Restaurangen kommer att placeras till exempel på ett monument, på vattnet och till och med på en klippa.
- Jag tycker personligen att detta är en av de häftigaste mat- och restaurangupplevelser vi någonsin har skapat. Samtidigt som vi vill att gästerna ska njuta av upplevelsen, vill vi också ge dem en möjlighet att interagera med och lära sig från de professionella kockar vi samarbetar med, säger Mattias Rådström, nordisk kommunikationsansvarig på Electrolux.
- Restaurangen bjuder även på innovativ och hållbar arkitekt och ingenjörskonst, exempelvis drivs den helt på sol och vindenergi och 100 procent av byggmaterialet är återvinningsbart.

På Electrolux Cube kommer ett antal handplockade kockar att husera. Varje plats kommer ha sina egna kockar och recepten kommer vara baserade på lokala ingredienser. All mat kommer att tillagas på de senaste Electroluxprodukterna, både professionella sådana och för hemmabruk.
När gästerna anländer kommer den 140 kvm stora ytan att vara helt öppen för att erbjuda bästa möjliga vy. När det är dags att sätta sig till bords kommer bordet att sänkas ned från taket för att efter måltidens avslutande åter höjas upp.

På Electrolux Cube kommer man att kunna inta två måltider per dag: lunch och middag. Dessutom kommer ett antal specialkvällar anordnas under de tre månader som Electrolux Cube är på varje plats.

Den första restaurangen öppnar i Bryssel den första april och är då placerad på Arc du Triumf. I maj kommer Electrolux Cube till Stockholm och för matlagningen står Svenska Kocklandslaget. Datumen för de övriga platserna presenteras senare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062