Andreas Edlund blev Årets Unga Kock 2011
Tävlingen hölls på på Stockholms Hotell- och Restaurangskola och tillsammans med fem andra finalister från hela landet lagade Andreas Edlund en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med rödtunga och kalvinnanlår som obligatoriska ingredienser. Tävlingen är öppen för kockar som ännu inte fyllt 27 år och som är verksamma på restauranger som är anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Segraren går nu vidare till världsfinalen, som äger rum i Istanbul den 9 september. På andra plats kom Kim Lönnquist från PM & Vänner och på tredje plats Jacob Ker Lamb från Pontus!.Följande kockar deltog i årets svenska final:Mathias Andreasson, Fiskekrogen, GöteborgAndreas Edlund, Pontus by the sea, StockholmJacob Ker Lamb, Pontus!, StockholmKim Lönnquist, PM&Vänner, VäxjöLudwig Tjörnemo, Restaurang GQ, StockholmOla Wallin, Fiskekrogen, GöteborgJuryns vinnarmotivering:Löftesrik komposition med innovativt upplägg, goda smaker i en genomtänkt menyparad där förrätt och huvudrätt var starka budbärare.VinnarmenynUr råvarukorgen med rödtunga, pilgrimsmusslor, borfångade räkor, kalvinnanlår och kalvfärs samt grönsaker och frukter komponerade Andreas segermenyn:Förrätt: Köttsallad med kalvinnanlår med krämig savoykål och pepparrot, dijon- och mejramsdressing och rårörda lingon.Varmrätt: Rödtunga meniere med sotad pilgrimsmussla, jordärtsskockskompott, bräserad purjolök, råhyvlat äpple och skogssvamp i gräddig räkbuljong.Dessert: Citrussallad med mango, blodapelsin och passionsfrukt, krossade hasselnötter och chokladcreme.Juryn bestod av:Kurt Weid, Magnus Ek, Johan Jureskog, Mattias Ljungberg, Christina Möller, Linda Cederlund , Carl Wachtmeister, Anders Eldö, Lena Eriksson, Per Bengtsson och Jürgen Grossman