Det går vilt till på Pizza-SM
Pizza-SM arrangeras av tidningen Fast Food i samarbete med Arla, Santa Maria, Sveba Dahlén, Ramlösa Kvarn, Finax och Axfood Snabbgross, som tillsammans med en kompetent jury ska kora den godaste pizzan i år. Årets tre finalister tillhör de bästa pizzabagarna i Sverige. De har valts ut efter receptinlämning och provsmakningar, där smak, kreativitet och skicklighet har bedömts. En trend i år tycks vara pizzor med inslag av vilt.Finalisterna kommer från Nyköping, Kalmar och Malmö: Tony Gerasovski från Pizzeria Fazana i Nyköping tävlar med bidraget "Hjort är Gjort". Pizzan är baserad på kronhjort från Rällinge gård, marinerad i ingefära och honung med blancherad palsternacka i vit balsamico, karljohansvamp, soltorkade tranbär och sörmländska lingon och toppad med färsk senapskål, basilika och koriander. Christos Petridis från Pizzeria Italia i Kalmar, deltar med bidraget "Pizza á la Skogen", som består av en bas på tomatsås och gästgivareost toppad med tunna skivor av rökt älgkött, ruccola, körsbärstomater och färsk timjan, tillsammans med fint rivet apelsin- och citronskal och västerbottensost-flakes.Jannis Pebes från Två Pizzabagare i Malmö, ställer upp med bidraget "Artemis", som baseras på bröstfilé av vild fasan med Glenphilly whiskycheddar, kryddad med enbär, tranbär, torkad karljohansvamp, blötlagd i Retsina. Pizzan serveras på en tallrik som dekorerats med ruccola, vilda bär och en dressing av balsamvinäger och vindruvor.I årets jury sitter föregående års vinnare, David Smith, Hassan Saroee och Josef Hakimi samt före detta världsmästaren Antonio Polzella från Italien med flera. Mer information finns på www.pizza-sm.se.