23948sdkhjf
Annons

Första semifinalen avgjord

Jakob Lells som arbetar på Skanörs Gästgifvaregård vann fredagens semifinal med odlad piggvar med blomkål, gurka och vattenkrasse.

De tolv semifinalisterna tävlade med sitt bästa recept på valfri varmrätt, med enda villkoret att en mejeriprodukt utöver smör måste ingå. Juryns motivering till att just Jakob Lells från Skanörs Gästgifvaregård vann, löd: ”En perfekt tillagad och väl balanserad rätt som kännetecknas av fraischör, naturlighet och rustik elegans”Jakob går genom vinsten direkt till final i Årets Kock 2011. Den 2 november offentliggörs ytterligare tolv kockar, som tävlar i den andra semifinalen i Åre den 14 november. Åtta kockar från semifinalerna går sedan vidare på poäng och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid Sista chansen i Stockholm den 29 november. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm den 3 februari 2011.

Kommentera en artikel
Annons
Annons
Annons
Utvalda artiklar

    Nyhetsbrev

    Sänd till en kollega

    0.063