23948sdkhjf

Årets Gastronomiska kalender

Årets gastronomiska kalender 2011, som kommer ut den 10 november, har i år  huvudämnet mat och musik.

Akademiledamöterna medverkar som vanligt med sina egna upplevelser i den musikaliskt gastronomiska sfären. Dessutom finns essäer av många andra som vet vilket givet samband mat och musik har sedan alla tider.· SVT:s musikchef Camilla Lundberg berättar om dinerande i klassiska operor.· Ledamoten i Svenska Akademien, tillika jazzmusikern och konstprofessorn, Ulf Linde förklarar vilket samband som finns mellan kulinariska och musikaliska upplevelser.· Nordiska museets chef Christina Mattsson förmedlar kunskap om taffelmusik från alla tider och historieprofessor Dick Harrison låter läsarna njuta av ålderdomlig kunglig taffelmusik.· Kulturjournalisten Karsten Thurfjell ägnar sin text åt hur musik kan färga mat, sex och död i film.Därtill personliga recept från Årets kock och annat matnyttigt - med och utan toner.Redaktör för kalendern är Magdalena Ribbing.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094