23948sdkhjf

Årets Gastronomiska kalender

Akademiledamöterna medverkar som vanligt med sina egna upplevelser i den musikaliskt gastronomiska sfären. Dessutom finns essäer av många andra som vet vilket givet samband mat och musik har sedan alla tider.
· SVT:s musikchef Camilla Lundberg berättar om dinerande i klassiska operor.
· Ledamoten i Svenska Akademien, tillika jazzmusikern och konstprofessorn, Ulf Linde förklarar vilket samband som finns mellan kulinariska och musikaliska upplevelser.
· Nordiska museets chef Christina Mattsson förmedlar kunskap om taffelmusik från alla tider och historieprofessor Dick Harrison låter läsarna njuta av ålderdomlig kunglig taffelmusik.
· Kulturjournalisten Karsten Thurfjell ägnar sin text åt hur musik kan färga mat, sex och död i film.

Därtill personliga recept från Årets kock och annat matnyttigt - med och utan toner.
Redaktör för kalendern är Magdalena Ribbing.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078