Första semifinalisterna klara
143 kockar skickade in tävlingsbidrag till tävlingen, vilket är rekordmånga. De anmälde sig med sitt bästa recept på valfri varmrätt. Enda villkoret var att rätten måste innehålla minst en mejeriprodukt utöver smör. En jury bedömde bidragen helt anonymt. De seminfinalister som tävlar om en finalplats när de möts i Malmö den 22 oktober, är:Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, BrommaRobert Hedman, Hufvudsta Gård Mat & möten, SolnaEdin Dzemat, Linnea Art Restaurant, GöteborgJonatan Fogel, Ulfsunda Slott, BrommaMagnus Persson, Carl Michael, StockholmSofia Bodovic Olsson, Basement, GöteborgJonas Espefors, Salt & Sill, KlädesholmenJesper Bogren, Swedish Taste, GöteborgLinus Palm, Rymd Restaurang & Skybar, LidköpingJakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, SkanörJonas Bolling, Ski Lodge Engelberg/No 1 Gastronomy, StockholmAndreas Landén, Collegium Konferens & Restaurang/Hagdahls Kök, LinköpingDen 2 november offentliggörs de tolv kockar som tävlar i den andra semifinalen i Åre den 14 november. Vinnarna i respektive semifinal går direkt vidare till final. Åtta kockar från semifinalerna går vidare på poäng och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid "Sista chansen" i Stockholm den 29 november. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Globen, Stockholm den 3 februari 2011.