Första semifinalisterna klara
Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma
Robert Hedman, Hufvudsta Gård Mat & möten, Solna
Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg
Jonatan Fogel, Ulfsunda Slott, Bromma
Magnus Persson, Carl Michael, Stockholm
Sofia Bodovic Olsson, Basement, Göteborg
Jonas Espefors, Salt & Sill, Klädesholmen
Jesper Bogren, Swedish Taste, Göteborg
Linus Palm, Rymd Restaurang & Skybar, Lidköping
Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Jonas Bolling, Ski Lodge Engelberg/No 1 Gastronomy, Stockholm
Andreas Landén, Collegium Konferens & Restaurang/Hagdahls Kök, Linköping
Den 2 november offentliggörs de tolv kockar som tävlar i den andra semifinalen i Åre den 14 november. Vinnarna i respektive semifinal går direkt vidare till final. Åtta kockar från semifinalerna går vidare på poäng och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid "Sista chansen" i Stockholm den 29 november. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Globen, Stockholm den 3 februari 2011.