23948sdkhjf

Första semifinalisterna klara

143 kockar skickade in tävlingsbidrag till tävlingen, vilket är rekordmånga. De anmälde sig med sitt bästa recept på valfri varmrätt. Enda villkoret var att rätten måste innehålla minst en mejeriprodukt utöver smör. En jury bedömde bidragen helt anonymt. De seminfinalister som tävlar om en finalplats när de möts i Malmö den 22 oktober, är:
Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma
Robert Hedman, Hufvudsta Gård Mat & möten, Solna
Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg
Jonatan Fogel, Ulfsunda Slott, Bromma
Magnus Persson, Carl Michael, Stockholm
Sofia Bodovic Olsson, Basement, Göteborg
Jonas Espefors, Salt & Sill, Klädesholmen
Jesper Bogren, Swedish Taste, Göteborg
Linus Palm, Rymd Restaurang & Skybar, Lidköping
Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Jonas Bolling, Ski Lodge Engelberg/No 1 Gastronomy, Stockholm
Andreas Landén, Collegium Konferens & Restaurang/Hagdahls Kök, Linköping

Den 2 november offentliggörs de tolv kockar som tävlar i den andra semifinalen i Åre den 14 november. Vinnarna i respektive semifinal går direkt vidare till final. Åtta kockar från semifinalerna går vidare på poäng och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid "Sista chansen" i Stockholm den 29 november. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Globen, Stockholm den 3 februari 2011.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063