23948sdkhjf

Bästa kocken i Uppland

Uppsala läns kockar rustar inför framtidens viktigaste tävling. Det är Lantbrukarnas riksförbund, LRF, och Länsstyrelsen som utmanar länets alla kockar inom restaurang- och konferensnäringen i tävlingen, Den lokala kocken skrivet nättidningen uppsaladirekt.com

Den avgörande skillnaden jämfört med traditionella kocktävlingar - där exklusiva råvaror flygs kors och tvärs över jorden - är att merparten av råvarorna ska vara lokalproducerade. Därmed finns det enbart vinnare i den här tävlingen, enligt Auni Hamberg, projektledare vid LRF, Mälardalen.- Alla tjänar på att konsumtionen av lokalproducerad mat ökar. Gårdar och företag kan producera, sälja och investera mer. Restauranger kan profilera sig genom att erbjuda något som ingen annan har och konsumenterna kan njuta av färsk mat av hög kvalitet som smakar gott, säger Auni Hamberg. De tävlande har till 18 oktober på sig att komponera en tvårättersmiddag för sex personer.Därefter nominerar en jury, med kocklandslagets ledare Gert Klötzke i spetsen, de tre finalister som 18 november ska tävla vid Aronsborg utanför Bålsta. Den lokala kocken arrangeras länsvis i Västmanlands-, Södermanlands, Örebro- samt Uppsala län.Fakta om den lokala kockenDen lokala kocken är en tävling för Uppsala läns kockar verksamma inom restaurang- och konferensnäringen. De tävlande har till 18 oktober på sig att komponera en tvårättersmiddag för sex personer där merparten av råvarorna ska vara producerade lokalt. Förrätten ska i huvudsak vara vegetarisk, men får innehålla fisk, medan huvudrätten ska bestå av lamm-, gris- eller nötkött. 1 november utser juryn tre kockar som 18 november tävlar i finalen som avgörs vid Aronsborg, utanför Bålsta. Juryn består av sex personer: Cajsa Johansson (kock), Gert Klötzke (kock), Göran Pändel (Svenska kockars förening), Mona Nordberg-Holmsten (regionchef, LRF), Ia Orre Montan (matskribent) samt Uppsala läns landshövding Peter Egardt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094