23948sdkhjf

Klimatsmarta val redovisas

Tidigare i år kom Max Hamburgerrestaurangers Fettbokslut 2009 ut och nu har Klimatbokslutet publicerats för att synliggöra arbetet med miljö- och klimatfrågor under det gångna året.

Enligt Max Klimatbokslut 2009 har en rad åtgärder redan genomförts, såsom att alla restauranger har 100 procent vind-el, att 90 procent av glödlamporna har bytts ut till lågenergilampor, att palmoljan helt har tagits bort och att fisken som serveras är miljöcertifierad. Bland de kommande åtgärder som planeras nämns exempelvis ett fördjupat samarbete med svenska bönder, att mer energiåtervinning ska flyttas över till materialåtervinning och att företaget deltar i Naturskyddsföreningens projekt Gröna Gaffeln för att minska matens påverkan på miljön. I Klimatbokslutet beskrivs även bland annat hur Max nya Miljöhus fungerar och ser ut, hur stort (eller litet) matsvinnet är och vilka internationella erkännanden företaget har fått. Dessutom redovisas att försäljningen av de klimatvänliga rätterna, fisk och vegetariska alternativ, har ökat radikalt sedan Max började koldioxidmärka maten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063