23948sdkhjf

Sveriges bästa amatörkock

Sveriges bästa amatörkockar ska koras i TV4s nya serie Sveriges Mästerkock. Serien spelas in i höst och visas våren 2011.
I TV4:s nya underhållningsprogram Sveriges mästerkock följer tittarna svenska amatörkockar när de tar de skrämmande stegen från sina egna kök till att laga mat på toppnivå. Deltagarna har olika bakgrunder och jobbar med annat än matlagning för att försörja sig. Det är passionen för mat och drömmen om att förvandla sin hobby till en helt ny karriär som förenar dem.

Frågan är dock om deras matlagning imponerar på juryn, som består av kockarna Markus Aujalay, Leif Mannerström och Per Morberg, TV4 Plus egen "stjärnkock" i Vad blir det för mat. Den person som klarar nervpressen och juryns stenhårda krav bäst, vinner den eftertraktade titeln - Sveriges mästerkock.

Programmet inleds med en castingturné i svenska städer. Fjorton deltagare tävlar sedan i veckofinalerna. Juryn avgör vilka tävlande som går vidare. Varje vecka får en deltagare lämna tävlingen. Ingen sitter säkert, och det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen. Juryn bedömer såväl smak som presentation.

- Formatet är väldigt spännande och jag är oerhört glad och stolt att TV4 har knutit en så välrenommerad jury till sig. Sveriges mästerkock tar trenden med matlagning i tv till en helt ny nivå, säger Åsa Sjöberg, programdirektör för allmän-tv på TV4.

Sveriges mästerkock bygger på formatet MasterChef , som har visats i över 54 länder och producerats lokalt i ett tiotal länder. Brittiska BBC sände första säsongen av MasterChef 1990. Man förnyade formatet 2005 och sedan dess har 22 säsonger gått i Storbritannien och Australien. Det är 2005 års format som nu sänds i TV4. MasterChef hade även nyligen premiär i USA, där med stjärnkocken Gordon Ramsay i juryn.

Sveriges mästerkock spelas in hösten 2010, och sänds under våren i TV4. Castingturnén startar i slutet av september, och man besöker bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. För mer information kring castingturnén gå in på www.tv4.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062