Nu säljs Oaxen
- Vi har haft många fantastiska år här ute på ön, men känner nu att det börjar bli dags att gå vidare och göra något nytt, säger Agneta Green.Vi har därför beslutat att nästa sommar får bli den stora finalen för oss härute. - Ingenting är ännu klart, men vi tittar nu på andra alternativ, säger Magnus Ek. Att driva säsongskrog på en så pass otillgänglig plats som Oaxen har både sina för- och nackdelar. Efter så lång tid här ute känns det onekligen lockande med ett mer centralt läge. Ett mer centralt läge är Stockholm i första hand men var i huvudstaden vill krögarparet inte avslöja ännu. Magnus Ek är en av Sveriges mest inflytelserika kockar. Hans säregna, innovativa kök, till stor del baserat på lokala råvaror, har även rönt stor internationell uppmärksamhet. Tillsammans med Agneta Green, som ansvarar för vinlistan och matsalsarbetet på Oaxen, har han genom åren utvecklat Oaxen Krog till en restaurang i det absoluta toppskiktet i världen. Sedan fem år tillbaka är restaurangen exempelvis med på den prestigefulla listan The Worlds 50 Best Restaurants. - Det är klart att vi är stolta över vad vi har åstadkommit, säger Magnus Ek. Det är också min och Agnetas förhoppning att någon annan nu ska ta över stafettpinnen och driva krogen vidare.