23948sdkhjf

Allt mer fokus på lokala råvaror

Den 30 augusti hålls en seminarium i Stockholm om restaurangernas intresse för lokala och regionala råvaror. Hur ser efterfrågan och produktionen ut idag?
Konsumenter, handlare och krögare vill ha mer av lokala och regionala matprodukter! Hur ser efterfrågan och produktionen ut idag? Vad kan vi göra i Stockholms och Uppsala län för att stärka utvecklingen?
Under ett kvällsseminarium på Skeppsholmen i Stockholm presenteras en färsk undersökning om restaurangbranschens intresse för frågorna och en ny satsning - "Gård till gaffel" - som länsstyrelserna, LRF Mälardalen och SLU, Sveriges lantbruksuniversitet står bakom.
Tid och plats:
30 augusti, Café Blom, Arkitekturmuseet/Moderna museet, Skeppsholmen, Stockholm
Program
17.00 Ulrika Geber, lantbruksdirektör i Stockholms län, hälsar välkommen
17.10 Marknadsundersökningen presenteras av Erika Rosander, kommunikationschef på SHR och Ingela Hallberg, verksamhetsledare för LivsmedelsSverige på SLU
17.30 Diskussion kring undersökningen med krögare och grossister. Medverkar gör bl.a. Malin Söderström, restaurangchef Moderna museet och Benny Olsson, utesäljare Grönsakshallen i Sorunda.
18.00 Mingel och lokal macka
18.30 Presentation av "Gård till gaffel", en ny satsning för att öka samarbetet mellan forskning, företagare och myndigheter inom lokal och regional mat. Bakom satsningen står Länsstyrelserna i Uppsala och Stockholms län, LRF Mälardalen och SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.
Anmälan och mer information:
Ingela Hallberg, 018-672456, ingela.hallberg@lmv.slu.se eller Carina Gossas, 072-7359968, carina.gossas@lmv.slu.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094