23948sdkhjf

Döden i grytan om maträdsla

Mats-Eric Nilsson och Henrik Ennart har nyligen släppt sin bok ”Döden i grytan, om vår rädsla för riktig mat”.

För den som driver en korvkiosk är det lättare att få tillstånd att


servera pulvermos än riktigt potatismos. Att hantera färskvaror


betraktas numera nästan som ett högriskprojekt. Det skriver de båda


journalisterna Mats-Eric Nilsson och Henrik Ennart i den nya boken


”Döden i grytan”, som precis har släppts på Ordfront Förlag. De kastar


därmed in mer bränsle i den ständigt pågående matdebatten och visar hur


lagar och regler gynnar industritillverkad mat på bekostnad av


traditionellt tillagad och mer näringsriktig mat. I slutet av boken


finns också ett appendix där läsaren får tips på olika smakexperiment.


Mats-Eric Nilsson har tidigare gett ut "Den hemlige kocken – Sanningen


om fusket med maten på din tallrik” och ”Äkta vara – Guiden till


oförfalskad mat”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063