Hållbart är trendigt
I restaurangbranschen finns idag en allt större medvetenhet om den egna betydelsen för att bidra till en hållbar miljö. Exempelvis kräver allt fler restauranger produkter som är miljöcertifierade. I Sverige finns idag 34 Svanenmärkta restauranger. Bland andra Operakällaren i Stockholm, Grythyttans Gästgivaregård och Bomans i Trosa. – Restauranggästerna blir allt mer krävande. Man förväntar sig att restaurangen tar miljö och hållbarhet på allvar, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige AB.Här är de hetaste restaurangtrenderna:1. Lokalt odlade produkter2. Lokalt producerat kött och skaldjur3. Hållbarhet4. Anpassade storlekar/minidesserter5. Lokalt framställt vin och öl6. Näringsriktiga maträtter för barn7. Halva portioner/mindre portioner till lägre priser8. Lantgårdars egna varumärken9. Glutenfria produkter/ allergitestning10. Skaldjur producerat på ett hållbart sättI restaurangbranschen finns idag en allt större medvetenhet om den egna betydelsen för att bidra till en hållbar miljö. Exempelvis kräver allt fler restauranger produkter som är miljöcertifierade. I Sverige finns idag 34 Svanenmärkta restauranger. Bland andra Operakällaren i Stockholm, Grythyttans Gästgivaregård och Bomans i Trosa. – Restauranggästerna blir allt mer krävande. Man förväntar sig att restaurangen tar miljö och hållbarhet på allvar, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige AB.