Vem driver Årets Viltmatsrestaurang?
Svenska Viltmatakademien bildades förra året med det uttalade syftet att främja konsumtion, nyttjande, betydelse, hantering och företagande kring viltköttet. I år vill man genom att premiera Sveriges bästa viltmatsrestaurang uppmärksamma och uppmuntra duktiga restaurangaktörer som satsar på vilt.Priset ”Årets Viltmatsrestaurang” kommer att tilldelas den restaurang i Sverige som juryn bedömer arbetat bäst med utgångspunkten i följande kriterier:Råvaran: Enligt säsong, nyttjande av hela djuret, lokal prägel.Förädling: Kompositioner med andra råvaror. Egen produktion av charkprodukter och rökning, torkning syrning etc.Presentation: Att i sin verksamhet ha skapat en helhetslösning med vilt som en naturlig och bärande huvuddel. Detta bör återspeglas i exempelvis inredning, marknadsföring, meny osv.Juryn för Årets Viltmatsrestaurang består av Gert Klötzke (ordf) och Anders Levén från Viltmatakademien, RS tf chefredaktör Anders Örnevall och en representant från Menigo.För att göra en nominering skickar man en kort text med en beskrivning av restaurangen och menyn utifrån kriterierna. Nomineringen sänds till viltmatsrestaurang@mentoronline.se.Priset delas ut i samband med seminariet Dining Trends den 15 november, som arrangeras av tidningen RS – Restauranger & Storkök. Temat för i år är ”Framtidens råvarutrender”.