Svensk femteplats i Bocuse d'Or Europe
Grattis till femteplatsen Tommy! Du är vidare till Lyon, hur känns det?–
Det känns bra, och skönt att vi är vidare. Jag är otroligt nöjd över
lagets insats och speciellt min commis Johan. Utan honom hade det inte
gått, han är en klippa. Din egen insats?– Jag
började väldigt bra. Till skillnad mot den svenska uttagningen så blev
det bättre och bättre ju längre in i tävlingen jag kom men här,
speciellt under köttmomentet så kände jag att det blev sämre. Kanske
var det så att det började otroligt bra men att vi kanske slappnade av
och fick då tidsbrist i slutet. Vad tyckte du om att Danmark vann?– De var ju förhandstippade och han gick ju in i tävlingen för att vinna. Efter en silver och en brons fanns det inget annat.Generalsekreteraren för Bocuse d'Or akademien Ingela Stenson kommenterade resultatet så här:–
Jag tycker att en femteplats är en väldigt bra placering, han är inte
förhandstippad i Lyon och kan vara en underdog samtidigt som han
slipper den extra pressen under tävlingen. Det är en perfekt position
skulle jag vilja säga.>> Foodnet rapporterade från tävlingen minut för minut. Följ den spännande upplösningen här.Danske Rasmus Kofoed grät glädjetårar på scen efter segern.Tack vare Tommys insats går Sverige vidare till "stora" Bocuse d'Or som
arrangeras i Lyon i januari och som också kallas för "kock-VM". Så här
såg placeringarna ut efter dagens tävlingar, och dessa länder ska
alltså möta representanterna från Amerika och Asien i VM.1. Danmark2. Norge3. Frankrike4. Storbritannien5. Sverige6. Finland7. Schweiz8. Island9. Spanien10. Holland11. Tyskland12. PolenUtslagna länder: Österrike,
Belgien, Kroatien, Estland, Ungern, Italien, Malta och Slovakien.>> Se bilder från de båda tävlingsdagarna här