Ny tävling: Bästa korvkrogen
Nu kan alla restauranger som är stolta över en korvrätt på lunchmenyn anmäla sig till tävlingen Bästa krovkrogen. Senast den 30 juni ska tävlingsbidragen vara inne.Korvakademien fungerar som jury och väljer ut tre finalister som presenteras i RS nummer 6. Korvakademien provsmakar finalrätterna och utser segraren, som presenteras i samband med Restauranggalan på Grand Hotel i Stockholm den 1 november. Den vinnande restaurangen får diplom, ära och en korvupplevelse. De övriga finalisterna får också diplom.Skicka in receptet på er bästa korvrätt till:Korvakademienc/o Svenskt Kött i Sverige ABatt. Ella Nilsson105 33 StockholmAnge kontaktperson med telefonnummer och e-mailadress.Om KorvakademienKorvakademien (Akademien för De Sköna Korvarna) är en ideell sammanslutning som arbetar för en högtstående svensk korvkultur, för att höja korvens anseende i samhället och utöka sortimentet av GOD korv.Tolv korvälskande och korvkunniga personer ingår i Korvakademien som bildades 1991.Korvakademien arbetar genom att bland annat ordna tävlingar för yrkesverksamma korvmakare och för studerande vid gymnasiets livsmedelsprograms charkutbildningar, genom att delta i seminarier och utställningar och sprida kunskap via olika media. Man har utsett Stockholms bästa korvkiosk, bjudit in till gourmetmiddagar med korv och vid flera tillfällen arrangerat Korvens Dag med provsmakningar och tävlingar. Mer information finns på www.korvakademien.nu.