23948sdkhjf

Saltå Kvarn startar nytt bageri

Saltå Kvarn utökar sin bageriverksamhet kraftigt och öppnar ett helt nytt ekologiskt bageri i Bromma utanför Stockholm.

I och med det nya bageriet kommer Saltå Kvarn att fördubbla sin produktion av sina klassiska ekologiska bröd. På sikt kan det bli aktuellt att etablera ekologiska bagerier även i andra städer då efterfrågan på Saltå Kvarns bröd har flerdubblats under de senaste åren.– Vi vill ge konsumenterna mer av hantverksmässigt och lokalt bakat ekologiskt bröd. Vi anser att bröd ska vara färskt utan konserveringsmedel och andra tillsatser och därför bör brödet vara lokalproducerat, så nära konsumenterna som möjligt. Dessutom blir det mindre klimatpåverkan genom kortare transporter, säger Saltå Kvarns VD Johan Ununger.Det nya bageriets chef är gotlänningen och bagaren Per Norman. Som av en händelse lanserar nu Saltå Kvarn också en egen Gotlandslimpa. Det nya bageriet är ritat av Asmussen Arkitektgrupp som bland annat har


ritat Kulturhuset i Ytterjärna inklusive flera andra unika byggnader


där. Tanken är att en bra arbetsmiljö i bageriet bidrar till bra


kvalitet i brödet.Det bageri som Saltå Kvarn ända sedan starten 1964 har i Järna kommer att koncentrera sig mer på att baka oförpackat bröd i mindre volymer, utveckla nya brödrecept och anordna kurser och utbildningar. Allt under ledning av Saltå Kvarns mångårige och välkände bagarmästare Manfred Enoksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063