23948sdkhjf

Sveriges Nationaldagstårta korad

Maria Oskarsson från Alingsås fick med sitt bidrag Sverigerullen flest röster i tävlingen om Sveriges nationaldagstårta. Formen är en klassisk rulltårta och innehåller bland annat hela jordgubbar och grädde och är insvept i vit marsipan.
Tävlingen arrangeras av Arla och utlystes för att Sverige ska få en alldeles egen och återkommande tårta att samlas kring på Nationaldagen. Den 6 juni serveras Sverigerullen på Skansen Terrassen under Nationaldagsfirandet.

Maria Oskarsson vinner en heldag med Årets Konditor 2009, Conrad Tyrsén, på Lux Dessert & Choklad där hon ska få finslipa sina kunskaper.
– Det känns jätteroligt! Just nu är det svårt att ta in att mitt bidrag var det populäraste av alla! Jag tror att min tårta vann eftersom den har många smaker som vi förknippar med Sverige, och såklart för att den är väldigt god, säger Maria Oskarsson.

Vinnaren utsågs i direktsändning i programmet Förkväll i TV4 fredagen den 28 maj.

På andra plats placerade sig Ellinor Øiseth från Kungälv med ”Ellinors sommartårta”och på tredje plats Kristin Robertsson från Göteborg med ”Rabarber & Jordgubbsmoussetårta”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047