Mathias kvar som Kockarnas Kock
Mathias Dahlgren behåller sin status som Kockarnas Kock, för sjunde året. Magnus Ek plockar andraplatsen och Björn Frantzén är ny på listan och kliver rakt in på en tredje plats – han är också den som landets kockelit utser till Årets Rookie.
det är tidningen Restaurangvärlden som årligen Sveriges 20 främsta kockar med hjälp av en expertjury bestående av svensk kockelit.
Här är hela listan:
1. Mathias Dahlgren, Krögare Matsalen & Matbaren Grand Hôtel, Stockholm
2. Magnus Ek, Krögare Oaxen, Hölö
3. Björn Frantzén, Frantzén/Lindeberg, Stockholm
4. Fredrik Eriksson, Krögare Långbro Värdshus, Älvsjö
4. Henrik Norström, Krögare Lux och B.A.R., Stockholm
6. Leif Mannerström, Krögare Sjömagasinet, Göteborg
7. Melker Andersson, Krögare Grupp F12, Stockholm
7. Fredrik Andersson, Köksmästare Mistral, Enskede
7. Sayan Isaksson, Krögare Esperanto/Råkultur, Stockholm
10. Stefan Karlsson, Krögare Fond, Göteborg
10. Markus Aujalay, Krögare Winterviken i Stockolm samt Fjällpuben i Åre
10. Gustav Trägårdh, Kökschef Basement, Göteborg
10. Gustav Otterberg, Köksmästare Leijontornet/Djuret, Stockholm
10. Johan Jureskog, Krögare Rolfs Kök, Stockholm
15. Stefano Catenacci, Kökschef Operakällaren, Stockholm
15. Paul Svensson, Frilans, Stockholm
15. Magnus Nilsson, Restaurangchef Fävikens Magasinet, Åre
15. Karin Fransson, Krögare Hotell Borgholm, Öland
15. Tom Sjöstedt, Frilans, Stockholm
20. Tommy Myllimäki, Krögare Julita Wärdshus med flera
20. Stefan Eriksson, Krögare Stefan Eriksson Matstudio, Sthlm
20. Ola Rudin, Köksmästare Trio, Malmö
20. Daniel Höglander, Köksmästare F12, Stockholm
20. Andreas Hedlund, Kökschef Pontus Group, Stockholm