Gastro Diner öppnar nästa vecka
Klassiskt amerikanskt - med hamburgare, crabcakes, buffalo wings, surf & turf skewer, biff och cheesecake i 1950-talsinspirerad miljö med restaurangbås, kromad bardisk, jukebox och Bloody Mary... Marion’s Gastro Diner slår upp dörrarna torsdagen den 3 juni och utlovar "familjär folklighet". Det beskrivs snarare som en "restaurang med bowling" än som en traditionell bowlinghall med litet mat och konceptet genomsyras av världens bästa kvinnliga bowlare Marion Ladewig. Hon dog tidigare i år 95 år gammal, har vunnit ett flertal titlar och dessutom utsetts till århundradets bowlare. Förutom bowling var hon duktig på matlagning. Därför är det maten som står i fokus på Marion's Gastro Diner, enligt vd Sharam Rahi och hans kollegor. – Begreppet ”Gastro Diner” ska signalera folklighet, att det är för family and friends och att vi tar råvarorna på allvar, förklarar Erik Niels Johansen, interiörarkitekt och konceptutvecklare, som bland annat använt tidstypiska detaljer, mycket färger och glada former. Marion's Gastro Diner kommer att hålla öppet mellan klockan 07.00 och 01.00 på vardagar och mellan klockan 09.00 och 01.00 på helger. Etablissemanget består av 16 bowlingbanor på två plan, en cocktaillounge, en kaffe- och glassbar, souvenirbutik och restaurangen på plan 3 med ungefär 200 sittplatser.