23948sdkhjf

McDonald´s kommenterar dokumentär

Reglerna måste följas av alla och varje avsteg från dem är oacceptabelt. Det slår svenska McDonald’s fast i ett uttalande efter SVT:s dokumentär Dokument Inifrån, som sändes under söndagskvällen.
Under söndagskvällen visade SVT dokumentären "McFusk & Co", där ett antal brister inom McDonald's offentliggjordes, såsom fusk med märkning och fiffel med de anställdas arbetstider för att få ner lönekostnaderna.
– Dokument Inifrån visar på ett antal fel och brister som inte på något vis kan accepteras. Vi har redan åtgärdat de fel som vi tidigare fått kännedom om och vi kommer nu samla in fakta kring de påståenden som framkommer i programmet. Har vi gjort fel kommer vi ta fullt ansvar för detta och rätta till dem, säger Lotta Björk, personalchef på Svenska McDonald’s i ett uttalande med anledning av TV-programmet.
– Vi strävar alltid efter att upprätthålla högsta standard i hela vår verksamhet. Det är bara så vi kan motivera våra medarbetare att ge bästa service till de 400 000 gäster som varje dag besöker våra restauranger.
Enligt Lotta Björk har företaget under mars och april genomfört flera åtgärder inom HR-området för att förstärka schema- och lönerutinerna. Det handlar bland annat om utbildning, ett vidareutvecklat IT-system, besök på samtliga restauranger och bättre interninformation.
– Våra gästers och medarbetares förtroende är vår största tillgång. Vi tar felaktigheterna som lyfts fram på största allvar men programmet ger inte en balanserad bild av McDonald's, säger Lotta Björk avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078