23948sdkhjf

HRF växlar upp strejkvarsel

Hotell- och restaurangfacket lägger ett strejkvarsel mot ytterligare 6 arbetsplatser. Dessutom varslar HRF om sympatiåtgärder på tivoliverksamheten på Gröna Lund. Kommer parterna inte överens löper varslet ut den 21 och den 24 maj.
- Vi bedömer att vi fortfarande är mycket långt ifrån ett avtal och ser ingen annan väg än att växla upp varslet. Vi måste öka trycket mot arbetsgivarna och få dem att förstå att vi menar allvar, säger Ella Niia, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Det nya varslet gäller strejk samt blockad mot att utföra arbetsuppgifter inom HRF:s avtalsområde samt blockad mot nyanställningar. På Gröna Lund varslar HRF om sympatistrejk för de som går på Nöjesavtalet, dvs de som sköter gungor och karuseller. Kommer parterna inte överens löper varslet på Gröna Lund och Grand Hotel i Stockholm ut den 21 maj. På övriga hotell löper varslet ut den 24 maj.

Sedan tidigare har HRF varslat om strejk, arbetsblockad och nyanställningsblockad på 19 hotell och restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det varslet löper ut klockan 04:00 den 17 maj.

De arbetsplatser som berörs av HRF:s andra varsel är:

Stockholm: Löper ut 21 maj
Gröna Lunds Tivoli, sympatiåtgärder
Grand Hotel Stockholm

Karlstad: löper ut 24 maj
Scandic Hotel Klarälven Karlstad
Scandic Hotel Winn Karlstad
Scandic Karlstad City

Örebro: Löper ut 24 maj
Scandic Hotel Grand Örebro
Scandic Väst Örebro

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064