23948sdkhjf

Hon gjorde Sveriges bästa lunchmacka

Vinnare i årets upplaga av Mack-SM är Bodil Boström från Holmsund. VInnarmackan ”Vindelforsen” bestod av ett surdegsbröd med honung och råg fyllt med Vindelrökt innanlår, mandelpotatischips, Västerbottensost, ruccola, sockerärter och lingonvinägrett.
Det var elva finalister från hela landet som idag tävlade om att göra Sveriges godaste, nyttigaste och modernaste macka som också ska vara lätt att äta som take away. Vinnaren Bodil Boström lyckades bäst enligt juryn som motiverar beslutet så här:
– Det är ett gott bröd med ett genomtänkt tema och en lyckad take away. Dessutom imponerade Bodils arbetsmetod. Det här är en riktigt bra lunchmacka, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer.

Finalisterna fick inför jury, publik och media färdigställa 20 mackor vardera på 45 minuter. Segraren i Mack-SM vinner förutom äran även en studieresa till Italien och får där sällskap av några av Sveriges mest framstående bagare och konditorer.
– Oj, vad kul! Jag kände mig lugn för att jag trodde på min macka, det är en cool macka som är lätt att ta med sig, säger Bodil Boström från Holmsund utanför Umeå, bagare och konditor på Nisses Conditori.

På andra plats kom Linnéa Träder från Åtvidaberg med mackan ”Östgötamacka” som består av en potatisbaguette med rökt vildsvin, grönärtspesto och marinerade morötter. På tredje plats kom Jenny Jeppsson från Uppsala med mackan ”Fyllig fullkornspita med kalkon” som består av en finsk ciabatta med rökt kalkon, röda linser, mjukost med smak av ruccola och pepparrot, rödkålskompott och citrusfrukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078