23948sdkhjf

Svensk seger i landslagsduell

Under GastroNord möttes det svenska och det norska kocklandslaget i en vänskaplig duell – Sverige gick segrande ur striden och slog de regerande OS-mästarna.
Det var länge oklart om tävlingen "Electrolux Nordic Friendly Challenge 2010" skulle bli av eller ej eftersom askmolnet ställde till problem för de hitresande lagen. Danmark lyckades inte ta sig till Stockholm, men halv sex på morgonen på tävlingsdagen visade det sig att alla i det norska laget lyckats ta sig fram, somliga med bil och andra med flyg.

Tävlingsmomentet bestod i att laga en trerätters utifrån en råvarukorg, något som juryn ansåg att svenskarna lyckats bäst med. De tog hem segern "för att i en tuff konkurrens presenterat genomgående höga smaker och en klar linje med hög professionalism."

Det svenska laget bestod av Fredrik Björlin och Klas Lindberg på det salta och Daniel Roos och Patrik Fredriksson på det söta

Här är tävlingsmenyerna:

Team Norge

1: Ungsbakad fjällröding från Jämtland med dill och räkor. Äpple- och gurksallad, sellerikräm, äggula, pepparrot och musslor.

2. Grillad ungtupp från Hagby, grönsaksfricassé, potatis och lök.

3. Hasselnöt- och yoghurtgenoise, mjölchokladsganache, hallongelé, yoghurtskum och rabarberkompott toppat med hallon från Hallongården.

Team Sweden

1. Variation på fjällröding från Jämtland med pilgrimsmusslor, råräkor, äppelvinägrett, pepparotsis, och sparriscrème.

2. Stekt ungtupp från Habgy – bröst och lår. Citronpotatis med Svecia XO ost, inkokta vårgrönsaker i toppmurkledressing, purjolökspuré och kycklingsky med brynt smör och vinäger.

3. Vit chokladbavaroise med jordgubbspannacotta, inkokta rabarber, jordgubbssorbet och lime.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063