23948sdkhjf

"Nya" Edsbacka klart för öppning

Edsbacka Krog stängde i februari - den 21 april slår Edsbacka Wärdshus upp dörrarna till en helt ny restaurang. – Vi vill nå fram till gästerna med det gemytliga och ha en hög tillgänglighet för alla, vi ska skapa en gastronomisk punkt i norra Stockholm, säger krögare Nils Molinder .

– Det känns ärofyllt att ta över efter Christer Lingström och få förvalta det välkända varumärket Edsbacka. Att driva vidare det som Christer skapat och samtidigt behålla den genuina känslan som andas i Edsbackas väggar ska bli mycket spännande, säger Nils Molinder som tillsammans med Patrick Lundstedt kommer att driva Edsbacka Wärdshus.Krögarna driver sedan flera år bland annat värdshuset Ulla Winbladh och Stockholm Fisk och har inga ambitioner att det ska bli en ny stjärnkrog, men den höga kvaliteten på maten och miljön kommer att bestå. På menyn finns både billigare och dyrare rätter och man öppnar även upp för både affärsluncher och enklare lunch. Under helgen lockar värdshuset med det klassiska smörgåsbordet, och det är både yngre och äldre liksom barnfamiljer värdshuset vänder sig till. – Det passade oss mycket bra geografiskt sett att ta över Edsbacka, säger Nils Molinder. Nu kommer vi att ytterligare utveckla värdshuskonceptet, som redan finns på Ulla Winbladh, men med en lokal förankring i norra Stockholm. Vi tror oss ha hittat en bra nivå på vad folk vill ha med ren och enkel mat i en varm och trevlig miljö, säger Nils Molinder. Nu vill vi nå fram till gästerna med det gemytliga och ha en hög tillgänglighet för alla, vi ska skapa en gastronomisk punkt i norra Stockholm.Restaurangchef på Edsbacka Wärdshus är Magnus Ericsson med flera år som hovmästare på Ulla Winbladh bakom sig. Från Melanders Fisk kommer kökschefen Kjell Appelgren som tidigare arbetat på Nils Emil och Claes på Hörnet. Bakom Edsbacka Wärdshus står Stockholm Fisk Gruppen. Edsbacka Wärdshus kommer att servera både nyskapande rätter och klassisk svensk mat. För de minsta gästerna finns det barnvänliga rätter på menyn att välja mellan, och när leklustan infinner sig går det att roa sig i ett lek- och spelrum.Edsbacka Wärdshus smygöppnar för lunch den 21 april och från kl 12 den 24 april står det stora smörgåsbordet uppdukat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078