Aujalay ny ordförande i föreningen Årets Kock
Utöver festvåningen Winterviken i Stockholm driver Markus Aujalay även Fjällpuben i Åre, tillsammans med sin fru Erika och krögaren Melker Andersson. Tidigare arbetsplatser är Operakällaren, Fredsgatan 12 och Leijontornet. Utöver Årets Kock 2004 kan Markus titulera sig Årets Gröna Kock och Årets Viltkock år 2000. Tidigare ordförande Fredrik Eriksson sitter kvar i styrelsen för Årets Kock och har kvar sina arbetsuppgifter som ordförande i juryn för Årets Kock samt styrelseplatserna i Årets Kock AB och Restaurangakademien. Övriga ledamöter i styrelsen för Föreningen Årets Kock är Andreas Hedlund, Pontus, Karl Ljung, Stureplansgruppen, Rikard Nilsson, Gastric Food consulting & event, Stefan Karlsson, Fond, Hanna Halpern, Restaurangakademien och Årets Kock samt Tom Sjöstedt, Selleri (suppleant). Föreningen Årets Kock består av vinnare av Årets Kock samt invalda hedersmedlemmar som Mathias Dahlgren, Melker Andersson och Magnus Johansson. Konsultverksamhet och produktutveckling tillsammans med föreläsningar och kurser på t ex Restaurangakademien är en del av verksamheten. Föreningen Årets Kock är även en remissinstans hos Jordbruksverket samt Visit Sweden och har även samarbete med WWF och Svenska FN-förbundet.