23948sdkhjf

Norrköpings skolkök MSC-certifieras

Nu har Norrköpings kommuns 57 skolkök MSC-certifierade matserveringar. Med inspiration från det brittiska initiativet ”Fish and Kids” har MSC:s skolprojekt skapats med finansiell hjälp av Svenska PostkodLotteriet.
Projektet inleddes i december 2008. Syftet är att öka medvetenheten om hållbart fiske och förbättra tillgången på MSC-märkt fisk. Detta betyder att kommuner som ingår i projektet årligen kommer att kontrolleras för att upprätthålla MSC:s regler för spårbarhet. För att behåll sin certifiering måste skolköken även kontrolleras regelbundet internt och av certifieringsföretaget SGS.

– Det här är ett fantastiskt resultat! Norrköpings kommun har lagt ner mycket hårt arbete på certifieringen under det gångna året och banar vägen för andra organisationer och företag i restaurang- och storköksbranschen genom att visa att konceptet verkligen fungerar på den svenska marknaden. Norrköpings kommun är först ut med en MSC-certifierad matservering på den svenska restaurang- och storköksmarknaden. Jag vill uppmuntra andra skolmyndigheter att engagera sig i projektet, säger MSCs projektledare Susanna Blomqvist.

I och med projektet, som invigdes officiellt den 25 mars, så kommer skolbarnen att ta del av skolmaterial som MSC tagit fram. Eleverna involveras även de på så sätt och materialet blir en del av det ordinarie skolarbetet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062