23948sdkhjf

Rolfs Kök hyllar Norbert Lang

Paul & Norbert må ha stängt, men Norbert Lang kastar knappast in handduken för det. Sitt första gästspel efter stängningen gör han på Rolfs Kök, på initiativ av Johan Jureskog som betraktar Norbert som sin mentor. På menyn? Sparris förstås.
– Jag kan tacka Norbert för alla de val jag har gjort i min yrkeskarriär, säger Johan Jureskog om sin mentor, som han nu bjudit in till Rolfs kök för en helkväll med sparris den 6 april.

Och det verkar inte som om Norbert Lang planerar att dra ner på tempot efter stängningen av Paul & Norbert i söndags.
– Imorgon ska jag till Sollentuna centrums saluhall och laga sparris. Sedan blir det Rolfs. Det blir några klassiska recept uppblandat med lite mer innovativa. Men till vit sparris ska det alltid vara smöriga tillbehör! Sparris ska man äta varsamt och hänge sig helt.

Tidigare har restaurangen tagit så mycket tid att Norbert inte hunnit med så många privata gästspel med de råvaror som ligger honom varmast om hjärtat; tryffel och sparris. Nu ska han ägna sig helhjärtat åt dem.
– Allt gick så fort med stängningen, det var inte planerat, men för mig blev det ändå ett "happy end". Men 28 år på ett ställe är länge, och jag har haft förmånen att servera många historiska middagar och har fått laga mat till många av de stora vinerna. Jag tycker fortfarande att det är en utmaning att laga mat till en Romanée Conti, en Cheval Blanc eller Chateau d'Yquem. De som väljer sådana viner har en viss förväntan på den upplevelsen, och de kan smaker och kombinationer.

På Rolfs kök kommer Norberts sparrisrätter att serveras á la carte, uppblandade med ordinarie Roffes-rätter. Och under hela sparrissäsongen kommer ett urval av sparrisrätterna att finnas på menyn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094