23948sdkhjf

Brasiliansk streetfood i Stockholm

I fredags, den 12 mars, invigdes Sverigs första ”Salgateria”, i Stockholm.
Brasilien har kommit till Stockholm. För några dagar sedan öppnade dörrarna till Sveriges första Salgateria med brasiliansk streetfood. Salgaterian ligger vid Östermalms tunnelbanestation, nedgång Nybrogatan, och serverar salgados som Coxinha, Quibe och Croquette. Salgados är varma och krispiga tilltugg som brasilianarna gärna äter när de vill umgås under litet lättsammare förhållanden. Coxinha består av inbakad kyckling med vitlök och chilipeppar, Quibe av nötkött inbakad i bulgur och kryddor och Croquetten är vegarisk. Alla såser och juicer importeras från Brasilien för att ge den "äkta" känslan.
Ana Emília Klasson, vd för Bazaar Food, som driver och äger Salgaterian, berättar att företaget hoppas öppna fler enheter inom kort. Läs mer i nästa nummer av Fast Food, som kommer ut den 16 april!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063