23948sdkhjf

Svensk Köttinformation blir Svenskt Kött AB

Svensk Köttinformation ombildas, får ny ägarstruktur och byter namn till Svenskt Kött AB. Ny styrelseordförande är Magnus Lagergren. LRF går in i bolaget som ny aktör med en ägarandel på 27 procent.
Övriga ägaraktörer är Scan, Danish Crown, Köttbranschens Riksförbund samt leverantörsorganisationer från respektive köttslag, nöt, gris och lamm. Målsättningen är att ta en starkare ställning i debatten gällande de branschgemensamma frågorna.

Svensk Köttinformation AB informerar om svenskt gris- nöt-, och lammkött. I samband med ny ägarstruktur sker även byte av företagsnamn till Svenskt Kött AB. Rekryteringsprocess av ny VD är påbörjad då förändringsprocessen sammanfaller med att nuvarande VD, Ella Nilsson, under hösten 2010 går i pension.

Så här ser den nya ägarstrukturen ut:

LRF: 27%
Scan: 16%
Danish Crown: 16%
Köttbranschens Riksförbund: 16%
Sveriges Nötköttsproducenter: 10%
Sveriges Grisföretagare: 10%
Svenska Fåravelsförbundet: 5%

– Det är en spännande uppgift som jag har framför mig. Mat- och livsmedelsfrågor ligger idag högt på agendan och det gör att vi allt oftare behöver ha ett gemensamt språkrör för att få ut information om det svenska köttet och dess mervärden. Svenskt Kött AB blir jämförbart med andra organisationer som t ex Svensk Mjölk, Svensk Fågel, säger nytillträdde ordförande för Svenskt Kött AB, Magnus Lagergren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156