Elever från Billdal gjorde godaste fiskpinnen
Jordbruksminister Eskil Erlandsson överräckte pokalen i form av en förgylld stekpanna till vinnarlaget.
Vinnarreceptet, som presenteras här nedan, tillagades av Maja Lindh, Elin Berndtsson och Anna Källman under ledning av lärare Margareta Svedung:
Västerbottenpinnar
400 g lax
3 krm salt
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl riven västerbottenost
1 1/2 dl krossade cornflakes
Smör och rapsolja till stekningen
Riv osten på ett rivjärn. Krossa cornflakes. Blanda i en skål. Vispa ägget i en skål så allt blir gult. Häll mjölet på en tallrik. Skölj, torka av och dela laxen i pinnar eller annan form. Salta på båda sidorna. Vänd laxen först i mjöl, sedan ägg och sist i ost- och cornflakesblandningen. Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter. Stek i smör och olja cirka två minuter på varje sida och servera med yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, massor av grönsaker och ugnsbakad potatis.
Det var Svensk Fisk och Göteborgs Fiskauktion som var huvudsponsor till tävlingen och andra samarbetspartners var Operakällaren och Årstiderna.