23948sdkhjf

Knäckebröd av surdeg

Leksands knäckebröd utökar nu sitt sortiment: Fäbodknäcke är knäckebrödet som bakas av surdeg.

Ledorden är närodlat och surdeg. Knäckebrödet är gjort av sammalet fullkornsrågmjöl, surdeg, malt, linfrö och vetekli. – Basen är som vårt äkta Fäbodknäcke. Receptet kommer ursprungligen från Land Alice Gustafsson som var bagare hos oss i många år. Nu som pensionär fortsätter Alice att baka knäckebröd på sin barndoms fäbod, berättar Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd.Men företaget blickar inte bara bakåt i historien – knäckebrödet är också ett sätt att följa de nya mattrenderna i dagens samhälle. Bröd på surdeg är helt rätt idag enligt nya råd och rön – exempelvis sägs det ge positiva hälsoeffekter och har ett lägre GI. Fäbodknäcke Surdegsbröd finns i de flesta butiker från mitten av februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064