23948sdkhjf

Fortsatt uppåt för snabbmat

Som Foodnet berättat tidigare kommer den nya statistiken, restaurangindex, att publiceras varje månad med start i förra veckan. Indexet gör det möjligt att följa omsättningsutvecklingen i restaurangbranschen, segment för segment. Uppgifterna tas fram i samarbete mellan Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, Dagligvaruleverantörernas Förbund, DLF, Svensk Cater och SCB.

Statistiken för januari indikerar att restaurangbranschen har fortsatt svårt att locka kunder. Däremot ökar framtidstron bland restaurangföretagen sedan några månader. I fjol omsatte den svenska restaurangbranschen ungefär 85 miljarder kronor inklusive moms. Det är en liten ökning jämfört med 2008. Bäst gick det för snabbmatsrestaurangerna som ökade sin omsättning med 4,1 procent.

Den positiva snabbmatstrenden ser ut att fortsätta. Under januari ökade snabbmatsbranschens omsättning med 5,4 procent jämfört med samma månad förra året. Försäljningen inom caféer och konditorier ökade med 5,8 procent, vilket var den största ökningen bland de olika restaurangkategorierna. Försäljningen på nöjesrestauranger, pubar och barer minskade däremot med 1,1 procent.

Nästa restaurangindex publiceras den 7 april

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095