”Tomelilla – matlandet Sveriges huvudstad”
- Matglädje på hög nivå är den röda tråden. Inget matfusk här, säger Jonas Åkesson. Nu i dagarna börjar han med sin flermiljonsatsning – att bygga om sin fastighet i Tomelilla till en matmarknad.
– Vi tror att intresset finns för en matmarknad som säljer lokalt producerad mat vid sidan av internationell kvalitetsmat. Konsumenten idag vill ha ett brett utbud av bra produkter. Det räcker inte enbart med lokalt producerade varor. En bred inriktning på matglädje kommer att göra det hela till en lysande affär både för konsumenter och de matentrepenörer som vi nu söker till projektet, säger Lars Ottoson, initiativtagare till och projektledare för projektet ”Tomelilla – matlandet Sveriges huvudstad”.
Bakom projektet ”Tomelilla – matlandet Sveriges huvudstad” står ett antal lokala entreprenörer och syftet är att inom fem år utveckla Tomelilla till ett matcentrum med internationell betydelse. Genom att satsa på lokal mat, internationell matkvalité och en bred inriktning på matglädje vill projektet påverka Tomelillas och ”Matlandet Sveriges” utveckling.
Daniel Berlin är den som representerar traktens alla kockar i entreprenörsgruppen. Han köpte nyligen Brummers krog i Skåne Tranås där han har nyöppnat under eget namn.