23948sdkhjf

Menigo får ny huvudägare

Brakes Group blir ny huvudägare till Menigo. Brakes är en av Europas ledande leverantörer av mat, dryck och utrustning till restauranger, storkök och servicehandeln med en omsättning över 24 miljarder kronor.
Menigo kommer att fortsätta som självständigt bolag på den svenska marknaden.
– Som en del av Europas mest framgångsrika koncern inom foodservice kommer vi kunna bidra ännu mer till utvecklingen av vår bransch i Sverige. Den organisation och struktur som vi byggt upp och stärkt under de senaste åren kommer kvarstå men vi får också tillgång till stor branscherfarenhet, nya produkter och internationella kundkontakter. Vi kommer även fortsätta att utöka vårt sortiment av närproducerade produkter och dessutom kunna bidra till att föra svensk matproduktion ut i Europa, säger Fredrik Gren, vd på Menigo.

Brakes erbjuder, precis som Menigo, alla produktkategorier som färskvaror, fryst, kolonial, non-food och restaurangutrustning. Företaget har idag verksamhet i Storbritannien, Irland och Frankrike. Brakes investerar kontinuerligt i produktutveckling och introducerar årligen över 200 unika förädlade produkter och innovationer. Under 2009 vann Brakes 39 branschutmärkelser för sina nya produkter.
– Vi är glada över att kunna expandera Brakes geografiska närvaro till Sverige genom vår investering i Menigo. Vi tror att vi kommer att kunna bidra med vår omfattande erfarenhet och skalfördelar för att tillsammans med Menigos ledning utveckla bolaget vidare. Vi ser fram mot att välkomna Menigo och dess anställda till Brakes, säger Ian Goldsmith, Brakes
Chief Operating Officer.

Nordic Capital Fond VI kommer kvarstå som ägare till 33% av Menigo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078