23948sdkhjf

Nya krögare i Hamburgerbryggeriet

Studiefrämjandet tar över Hamburgerbryggeriet där Ulf Cronheim och Martin Orchidéen blir nya krögare.
Den 1 mars flyttar Studiefrämjandet i Stockholm in i det anrika K-märkta Hamburgerbryggeriet, i hörnet av Nortullsgatan och Frejgatan, som nyligen har totalrenoverats. Samtidigt har Ulf Cronheim och Martin Orchidéen anställts för att till hösten öppna upp den stora Bryggarsalen med tillhörande konferensdel, restaurang och kulturscen.
– Detta blir en fantastisk utmaning i en imponerande vacker lokal, säger Ulf. Martin och jag siktar på att driva Bryggarsalen i Studiefrämjandets anda med intressanta, inspirerande och aktuella kulturevenemang där hela Stockholms publik skall hitta något som lockar. Dessutom kommer vi att kunna erbjuda både organisationer, näringsliv och privatpersoner en unikt vacker miljö för dagkonferenser, fester och bröllop i kombination med ekologisk och närproducerad mat och god dryck. Det skall bli skitkul!

Bryggarsalen är Brygghusets stora sal med 8 meter till tak som en gång utgjorde bryggeriets hjärta. Själva salen är k-märkt och en restaurering är på gång. Ett helt nytt kök samt en tillhörande konferenssal byggs även till.
– Som kock och sommelier ser jag fram emot att jobba från grunden med vårt helhetskoncept, både mat och vin och restaurangen som helhet. Dessutom blir det nog en hel del öl i det gamla bryggeriet. Just nu jobbar vi på att färdigställa köksinteriören och restaurangens interiör där vi vill fånga atmosfären i lokalen. Vi letar inredning och detaljer från förr.

Invigningen av Brygghuset sker till hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078