23948sdkhjf

Måltidskunskap nytt ämne på Södertörns högskola

Hösten 2010 kan du studera Måltidskunskap på Södertörns högskola. Utbildningen är för den som vill arbeta på ett professionellt och medvetet sätt med mat eller dryck inom till exempel restaurang, handel, storkök, utbildning, turism eller som journalist.
Utbildningen i Måltidskunskap vänder sig till personer som arbetar eller har tänkt arbeta professionellt med mat eller dryck.
- Vi vill skapa medvetna beslutsfattare inom livsmedelssektorn, oavsett om det handlar om restaurangägare, matjournalister eller inköpare till dagligvaruhandeln eller skolköket, berättar Paulina Rytkönen, lektor vid Södertörns högskola.

Sedan tidigare har Södertörns högskola distanskurser i mat, sensorik, öl och vin på halvfart. De nya kurserna innebär heltidsstudier, totalt kan man studera tre terminer.

Måltidskunskap är en egen vetenskap där man bland annat studerar nutrition, kemi, biologi, geologi, sensorik och interkulturella måltider. Dessutom läser man juridik gällande livsmedel, marknadsföring, personalkunskap och hospitality management som handlar om hur man driver företag.
- Studierna blir ofta praktiska, berättar Paulina Rytkönen. Det finns inget bättre sätt att lära sig kemin i ett bröd, än att baka! Man gör vin tillsammans fast likheten med ett kemilabb egentligen är stor.
- Men det handlar inte om någon matlagningskurs, betonar hon. Det handlar om att få en vetenskaplig fördjupning för att kunna arbeta professionellt inom området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.282