23948sdkhjf

14 baristor tävlar i svenskt mästerskap

Tre baristor har direktkvalificerat sig till Barista Cups semifinal, som genomförs på GastroNord i april.
Tävlingen Barista Cup startades för elva år sedan och är ett svenskt mästerskap i konsten att tillreda en espresso, en cappuccino och en signaturdrink, det vill säga en espressodryck utan alkohol. Inför semifinalen, som genomförs under GastroNord i april, har nyligen tre deltävlingar arrangerats. Vinnarna från dessa har en given plats i seminfinalen medan övriga semifinalplatser tilldelas efter poängkval.

Segrare från deltävlingen i region syd blev Daniel Remheden, med motiveringen: ”Med oöverträffad espresso och djupa kunskaper i yrket levererade han dagens bästa smakupplevelse”.
Segrare från deltävlingen i region öst blev Rebecka Thurfjell med motiveringen ”Med en djup professionalism levererade hon både ett budskap om enkelhet och utomordentligt kaffe.”
Segraren i region väst blev Camilla Pettersson, med motiveringen: ”Med en kaxig självklarhet och professionellt arbetsätt, levererade hon en naturlig kaffeupplevelse.”

Semifinalen, då de 14 bästa baristorna i Sverige tävlar om finalplatsen arrangeras den 21 april och själva finalen då Sveriges bästa barista koras, sker den 22 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062