23948sdkhjf

Pop-up-bar hyllar lådvinet

Imorgon öppnar Sveriges första bag-in-box-bar i Stockholm. Fleur du Cap Box Bar kommer husera på Kungsholmen i Stockholm från den 5 till 28 november.
Pop-up-baren, som är en hyllning till lådvinet, maten och drycken och till umgänget, kommer att gästas av en mängd olika värdar med olika inriktningar, allt från konst och mode till design, film och musik. Namnet Fleur du Cap Box kommer från husets röda vin – lådvinet Fleur du Cap Shiraz Cinsault Viognier, och det är importören Philipsson & Söderberg som står bakom satsningen.

Baren är helt tillägnad lådviner.
– Vi vill överraska, utmana och testa ett helt nytt sätt att marknadsföra oss. Fleur du Cap Box Bar är en hyllning till lådviner, som vi tycker ha fått ett oförtjänt dåligt rykte. Många förknippar lådvin med viner av lite sämre kvalitet och vi vill visa att även högkvalitativa viner kan tappas på box. Dessutom vill vi placera våra produkter i det sammanhang vi tänker oss att de ska förekomma, därför ligger fokuset för Fleur du Cap Box Bar på umgänge, intressanta möten samt god mat och dryck, säger Staffan Dahlgren, marknadschef på Philipson Söderberg, initiativtagarna bakom Fleur du Cap Box Bar.

Huset röda lådvin, har både inspirerat till lokalens dekor och den specialanpassade middagsmenyn bestående av bland annat choucrote med confiterat anklår och ankkorv, torskrygg Bourguignonne och höstrisotto. Som en stämningshöjare bjuds även alla gäster på gratis tapas fram till klockan 19. Meny är framtagen av krögare Douglas Nystrand i samarbete med Philipson Söderberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094