Debutant vann semifinal i Årets Kock
I och med vinsten tog Linus Ström en av sex platser i
finalen som hålls i Stockholm den januari. I finalen kommer han att möta Daniel
Räms från Pontus! i Stockholm, som vann den andra semifinalen. De åtta kockar
som fick högst poäng under de båda semifinalerna kommer under nästa vecka göra
upp om de fyra sista finalplatserna.
Semifinalisterna tävlade med sitt bästa recept på valfri
varmrätt. Linus Ströms pocherad piggvar med friterat slag, puré på gröna ärtor,
buljongkokt rotselleri, bräserat äpple samt brynt smörsås, var den rätt som
föll juryn allra bäst i smaken.
I juryn ingick Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns
ordförande, från Långbro Värdshus i Älvsjö, Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996 från
Dahlbom på torget i Åre, Henrik Norström från Lux i Stockholm, Magnus Ek från
Oaxen på Mörkö, samt Markus Aujalay Årets Kock 2004 från Winterviken i Stockholm.